воскресенье, 4 февраля 2018 г.

Де отримати допомогу та захист від кібер-булінгу

Де отримати допомогу та захист від кібер-булінгу

         Звернутись до Інтернет-провайдера або адміністрації сайту. Більшість сайтів і соціальних мереж мають розділ «Допомога», через який користувач може звернутися зі скаргою, проблемним питанням або пропозицію, та розділ «Правила» інформацією щодо політики даного сайту.
         Звернутися до Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини, зокрема на адресу електронної пошти: hotline@ombudsman.gov.ua . Можливості такого звернення зазначено в ст. 55 Конституції України.
         Звернутися до Департаменту кіберполіції Національної поліції України. У випадку, якщо виявлено факт вчинення злочину за допомогою Інтернету, необхідно повідомити про це, заповнивши форму зворотного зв’язку на сайті Управління боротьби з кіберзлочинністю Міністерства внутрішніх справ України http://www.cybercrime.gov.ua та написати відповідну заяву в найближчому відділі міліції.
         Звернутися до суду. У випадку, якщо порушено права людини в Інтернеті, для захисту своїх прав можна звернутися до суду. Це можна зробити самостійно, якщо вам виповнилось 14 років. У молодшому віці для захисту прав дитини можуть звернутися до суду батьки чи опікуни.
         Звернутися до міжнародних судів чи громадських організацій. Після використання всіх національних механізмів правового захисту кожна людина може звертатися для захисту своїх пра і свобод до Європейского суду з прав людини.
         Також у випадках, коли права окремої людини порушуються, заяви про такі порушення можна подати безпосередньо до Управління Верховного комісара ООН із прав людини за адресою: urgent-action@ohchr.org.
         Звернутися на національну дитячу «гарячу лінію» щодо захисту прав та інтересів дітей, безпеки дітей в Інтернеті, насильства дітей.
         З усіх інших проблемних питань, пов’язаних із дітьми, можна звернутися в організацію «Ла Страда-Україна» за номером «0 800 500 335».
         Порадитись щодо змісту заходів із прав людини в онлайновому середовищі чи отримання додаткових роз’яснень ви можете надіславши лист до Національного комітету Дня безпечного Інтернету в Україні: ukraine.sid@gmail.com.
         Отримати відповіді на найпростіші питання щодо прав людини в онлайновому середовищі, дозволену та заборонену поведінку й контент в Інтернеті, відповідальність за порушення прав у мережі, механізми захисту порушених прав онлайн Ви можете на сайті проекту «Права людини та Інтернет» за посиланням: http://hr-online.org.ua/ua/faq/zagalni_pitannya.
                                                   
                                                    Джерело:

1.     Черних О. Кращий інтернет починається з тобою // Соціальний педагог – 2018 - №1, С. 19-23.

Комментариев нет:

Отправить комментарий