четверг, 1 декабря 2016 г.

Акція «16 днів проти насильства»

Акція «16 днів проти насильства»
(з 25.11 – 09.12.2016)
Історія акції:
Впродовж останніх років з 25 листопада до 10 грудня в усіх регіонах України в рамках акції "16 днів проти насильства" громадськими організаціями, місцевими структурними підрозділами у справах сім'ї та молоді, центрами соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді проводяться заходи з попередження і подолання насильства в сім'ї.
Міжнародна акція "16 днів проти насильства" була ініційована Центром Жіночого Глобального лідерства у 1991 році з метою привернення уваги громадськості до проблем насильства в сім'ї, а також активізації діяльності державних структур і громадських організацій з метою захисту прав жінок та формування ненасильницької ідеології в суспільстві.
Дати проведення акції є символічними. 25 листопада увесь світ відзначає Міжнародний день боротьби за ліквідацію насильства над жінками. Офіційно цей день був оголошений Генеральною Асамблеєю ООН у 1999 році, але відзначатися він почав з 1981 року в пам'ять про трагічну загибель трьох сестер Мірабаль, які були жорстоко вбиті під час диктатури домініканського правителя Рафаеля Трухільо в 1960 році. 10 грудня – Міжнародний день прав людини. Уряди країн – членів ООН 10 грудня 1948 року визнали права людини "на життя, свободу та недоторканість особи для всіх без винятків", підписавши Загальну декларацію прав людини.
Основними завданнями акції «16 днів проти насильства» є:
- привернення уваги громадськості до актуальних для українського суспільства проблем подолання насильства в сім’ї, протидії торгівлі людьми та жорстокого поводження з дітьми, гендерного насильства та забезпечення рівних прав жінок і чоловіків;
- активізація партнерського руху органів державної влади, державних закладів, громадських організацій щодо викорінення домашнього насильства;
- проведення інформаційних кампаній з метою підвищення обізнаності населення України з питань попередження насильства в сім'ї, жорсткого поводження з дітьми, формування свідомості всіх верств населення щодо нетерпимого ставлення до насильства;
- формування свідомості усіх верств населення щодо нетерпимого ставлення до насильства.
Проблема насильства в родині для України є досить гострою, як і для багатьох інших країн світу. Її небезпечність полягає в тому, що прояви насильства і жорстокості в сім'ї не лише руйнують гармонію і злагоду в родині, а й виступають однією з передумов злочинності в суспільстві загалом. Ця проблема небезпечна ще й тим, що від неї страждають діти. Страждають як від насильства стосовно себе, так і спостерігаючи за насильством у своїй сім'ї, що спричиняє перенесення такого негативного досвіду у майбутнє власне доросле життя.
Акція «16 днів проти насильства» покликана змінити ставлення в суспільстві до проблеми насильства, сприяти його попередженню і подоланню.

Пам’ятайте:
„Домашнє насильство – сором для кривдників,
 а не для постраждалих”
(«Ла Страда-Україна»)


Література:

Комментариев нет:

Отправить комментарий